Halloweenpyssel

Vi brukar alltid göra höstens första potpurri till halloween. Ett klassiskt med mandarin, torkade citrusskivor, nejlika och kanel. Eftersom vi är flera allergiker i familjen kan vi tyvärr inte använda aromoljor, men för andra är det ett bra sätt att förstärka doften av hemtrevnad.

1. Skär apelsiner, gärna både blonda och röda i skivor, inte för tunna så att de trasas sönder, men inte heller så tjocka eftersom de då tar mycket längre tid i ugnen.

2. Lägg ut dem på en bakpappersklädd plåt eller direkt på ugnsgallret och torka på låg värme. Börja på 60 grader och öka om det behövs under torktiden som är ca tre till fyra timmar, men höj inte ugnen till mer än 100 grader för då bränner man skivorna. Titta till med jämna mellanrum. Citrusskivorna som blir över kan användas till kommande julpyssel.

3. Vi köpte ett batteridrivet blockljus och dekorerade det med glittriga pumpastickers av foamtyp. Vill man hellre ha levande ljus, så finns det både särskilda dekorpennor och sprayfärg för ljus som man kan köpa och dekorera med.

4. Sedan band vi buketter av kanelstänger och gjorde en pomander av mandarin och kryddnejlika. Ju fler nejlikor man sticker in i frukten desto längre håller den sig eftersom nejlika innehåller ämnen som konserverar.

5. Själva ljusbrickan dekorerade vi först med en bladkrans och en rustik ljusslinga av hampa innan vi fyllde den med ljus och potpurri.

 undefined

Lycka till!

Här hittar du mer halloweenpyssel och den 29 kommer Agnetha pyssla mer online. Anmäl dig på www.vhevent.se

Mer om personlig assistans med VH assistans

Personlig assistans

När jag 1997 startade företaget VH assistans vid köksbordet hemma i Sundborn, handlade det om att v…

Om VH assistans

Jag heter Veronica Hedenmark och jag vill presentera vårt VH assistans för dig. VH assistans finns…

Resa med rullstol

Mycket är möjligt med personlig assistans, så även att resa! 

Kontakta VH assistans

Vill du jobba som assistent åt ditt eget barn, men vet inte hur? Behöver du veta skillnaden mellan …