Hej och välkommen
till Veronica Hedenmark assistans!

Jag heter Veronica Hedenmark och jag vill presentera vårt VH assistans för dig. VH assistans finns till och verkar över hela landet för vanliga människor med alldeles vanliga behov, men som tillgodoses med en särskild insats.

Vi är kända för att vara ett omtänksamt, livligt och familjärt företag, och den känslan tänker vi behålla även när livslusten lockat oss att börja växa.

Tillsammans har vi stor kunskap om hur det är att leva i familjer där någon är funktionshindrad. Jag vet av egen erfarenhet hur svårt det är att vara beroende av andra, då det mest naturliga för oss alla är att klara sig själv. Men jag vet också vilka möjligheter som öppnas när man väl bestämmer sig för att ta emot hjälp.

Vårt engagemang är helhjärtat, vi ser fram emot att få hjälpa Dig utifrån vår värdegrund. Assistansen ska alltid utgå ifrån att Du ska kunna leva som alla andra, umgås med släkt och vänner, skörda Din täppa och resa som alla andra. Är Du ett barn, ska Du få möjlighet att leka, träffa kompisar och sporta som alla andra.

Ingen känner behovet bättre än Du själv, vi står på Din sida och vi är till för att lyssna och hitta lösningarna som passar just Dig och Ditt liv.

Till alla Er andra vill jag säga välkomna till oss, jag och mitt team ser fram emot att få hjälpa just Dig. Livet är alldeles för kort för att inte levas fullt ut!

Du är varmt välkommen att kontakta mig. Vi kan ta ett personligt möte på plats, via telefon, Skype eller vad som passar dig bäst.

Med kärlek;
Veronica

Här börjar vår tidslinje

1997

Efter att Försäkringskassan ville förtidspensionera Veronica Hedenmark, bestämde hon sig för att grunda företaget VH assistans.

1998

Under 1998 får VH assistans våra första kundförfrågningar utöver Veronicas egna assistans. VH assistans första kontor i Falun öppnar för att finnas nära kunderna i Falun, Rättvik och Leksand.

1999

VH assistans verksamhet växer till att innefatta kunder i Varberg och Göteborg, tack vare Veronica och hennes mamma Jills engagerade arbete.

2000

VH assistans utökar med ett nytt kontor, i Varberg. Det här är också året vi anordnar vår första utlandsresa - destination Rhodos

2001

Caroline Hedenmark börjar jobba på VH assistans, Caroline är idag delägare och regionschef för VH assistans Stockholm och Väst.

2004

Vi anordnar vår första skidresa. Med rätt hjälpmedel vill vi på VH assistans visa att vem som helst kan få njuta av att åka nedför fjällen.

2006

VH assistans öppnar kontor både i Göteborg och Lycksele.

2007

VH assistans fortsätter att växa, det är även under det här året som vi öppnar vårt kontor i Stockholm.

2008

Mycket händer under 2008. Agnetha Wiklund-Helén, VH assistans nuvarande VD, börjar på företaget. Under året öppnar vi även kontor i Umeå...

2008

...Veronica blir utvald till ambassadör för kvinnligt företagande. VH assistans barnklubb VH kids startar, en klubb för barn med funktionshinder, deras syskon och kompisar.

2009

Veronica tar emot stipendiet Kompassrosen av H.M. Konungen för sitt företagande. VH assistans blir även utvalt till att delta som svensk representant under SME-week i Bryssel.

2010

Veronica flyttar till Umeå och VH assistans kontor i Umeå flyttar till gamla riksbankens lokaler, mitt i stan, med stor invigning.

2011

VH assistans blir en av de första assistansanordnarna att få tillstånd från Socialstyrelsen (numera IVO) att bedriva personlig assistans. Ett nytt krav som VH assistans välkomnar.

2012

VH assistans har under alla år anordnat utlandsresor, i år går planen både till Meloneras och Mallorca.

2013

VH assistans blir det första assistansbolaget att ISO-certifiera sig inom standarderna för Kvalité, Miljö och Arbetsmiljö.

2014

Lagen om Stöd och Service fyller 20 år. Detta uppmärksammar VH assistans, tillsammans med LSS20 med ett flertal event under året.

2015

Veronica blir mamma till sonen William, läs mer om Veronicas föräldraskap på hennes blogg.

Framtiden

Vad väntar VH assistans i framtiden? Om Du vill vara med och upptäcka den med oss, kontakta oss idag.

Bootstrap Slider

VH assistans utför säker och trygg personlig assistans

VH assistans värdegrund anger de värderingar som ska vara vägledande för ett gott stöd, och en god assistans. Den ska styra vårt förhållningssätt gentemot kunderna, deras anhöriga och medarbetarna inom VH assistans. Assistansen ska ges efter vars och ens individuella behov och på ett rättssäkert sätt. Vår värdegrund bygger på de bärande principerna i regeringsformen, socialtjänstlagen, hälso- och sjukvårdslagen och lagen om stöd och service.

Vår verksamhet genomsyras av en humanistisk människosyn.

Vi respekterar alla människors lika värde och den enskildes frihet och värdighet.

VH assistans verksamhet bygger på respekt för alla människors självbestämmanderätt och integritet.

Vi respekterar alla människors rätt, skyldighet och förmåga till eget ansvar.

Verksamheten bygger på ett empatiskt förhållningssätt som ger alla möjlighet att känna trygghet och glädje samt att skapa förutsättningar för en god livskvalitet.

Mer om personlig assistans med VH assistans

Personlig assistans

När jag 1997 startade företaget VH assistans vid köksbordet hemma i Sundborn, handlade det om att v…

Om VH assistans

Jag heter Veronica Hedenmark och jag vill presentera vårt VH assistans för dig. VH assistans finns…

Resa med rullstol

Mycket är möjligt med personlig assistans, så även att resa! 

Kontakta VH assistans

Vill du jobba som assistent åt ditt eget barn, men vet inte hur? Behöver du veta skillnaden mellan …