Oktober på VH assistans

Välkommen till vår digitala oktober.

Har du många mobilbilder du önskar du kunde göra något roligt med? Den 13 oktober kommer Caroline presentera bra tips för hur du gör ett riktigt fotoalbum av dina digitala bilder.

16 oktober fortsätter VH assistans utbildnignsprogram, denna vecka med fokus på våra arbetsbeskrivningar och fördjupad information om sekretess.

20 oktober bakara vi cupcakes tillsammans, anmäl dig i tid för att få receptet. 

Johan tar med oss på ett nytt träningspass den 23 där både assistenter och våra kunder är välkomna att delta.

Den 27 varvar vi ned med afternoon tea och högläsning. Kanske bakar vi något gott till?

Innan Allhelgona brukar det vara mycket pynt och pyssel som kommer fram på VH assistans kontor. Den 29 får vi själva lära oss hur vi gör en snygg blomsterbakelse till Allhelgonabordet.

Glöm inte att anmäla dig och se hela kalendern på www.vhevent.se

 

På tal om pyssel till Allhelgona - här kommer ett pyssel från Agnetha som har gjort en gullig Halloweenmobil tillsammans med sin dotter.

undefined

Jag tror de flesta känner igen sig i önskan om att pyssel ska vara lagom lätta att göra, inte kräva massor av olika förberedelser och material men framförallt får det inte vara för tidskrävande. Det gäller såväl barn som tröttnar supersnabbt som vuxna med ont om tid.

 Under hösten och ända fram till jul kommer jag varje vecka att publicera mina pysseltips på hemsidan och under hashtaggen #enklapyssel

Ofta pysslar vi enligt devisen man tager vad man haver, dvs jag hittar något kul eller intressant i gömmorna som sätter igång fantasin.

Den här gången var det en häxhatt i spets från något halloweenparty och en pysselsats för 30 kr som dottern inköpt.

 

Så här gjorde vi:

Pysselsatsen bestod av färdigklippta svarta katthuvuden och fladdermöss i lite tjockare material, första kvällen dekorerade vi alla med piprensare, glitter och andra detaljer som följde med.

Nästa kväll började dottern med att trä rörpärlor i orange och svart på elastisk pärltråd, vi tog hål med håltång i katterna och knöt fast. Sedan hängde vi dem runt om brättet på hatten.

Fladdermössen nålade vi fast på själva häxstruten. Sedan virkade dottern en elastisk upphängning av orange loombands, lite överkurs, självklart går det lika bra med vilket band som helst, som vi knöt fast runt toppen och vips, var mobilen klar!

 

Mer om personlig assistans med VH assistans

Personlig assistans

När jag 1997 startade företaget VH assistans vid köksbordet hemma i Sundborn, handlade det om att v…

Om VH assistans

Jag heter Veronica Hedenmark och jag vill presentera vårt VH assistans för dig. VH assistans finns…

Resa med rullstol

Mycket är möjligt med personlig assistans, så även att resa! 

Kontakta VH assistans

Vill du jobba som assistent åt ditt eget barn, men vet inte hur? Behöver du veta skillnaden mellan …