Res med VH assistans

Vi har lång erfarenhet av att resa med rullstol, resa med personlig assistans och andra hjälpmedel

I många år har VH assistans anordnat resor för personer med funktionshinder, deras familjer, syskon och vänner. Vi har erfarenheten att ta dig till de bästa resmålen som är tillgängliga för alla - London, Mallorca, Barcelona, Rom, München och Paris är bara några av resmålen, ja listan kan göras lång. Hemma i Sverige har vi anordnat skidresor till både Åre och Sälen där vi åkt biski ned för fjället.

VH assistans hjälper till med allt det praktiska för att resan ska bli så trygg som möjligt för resenärerna. Det handlar mycket om planering, förberedelser och säkerhet. Resmål och hotell besöks i förväg, och granskas med tanke på tillgänglighet, utbud och handikappanpassning så att alla, oavsett funktionshinder kan alla följa med. Senast VH assistans reste till Mallorca hade vi med oss nära två ton hjälpmedel!

Sol och bad med VH assistans

VH assistans älskar solen! Titta gärna in i vår resedagbok för att inspireras inför din nästa resa med personlig assistans.

Erfarna tjänstemän från VH assistans tillsammans med dina personliga assistenter är alltid med under hela semesterresan, ända från incheckningen på flygplatsen tills du doppat dig i poolen på hotellet. Med oss är du välkommen att ta med alla dina hjälpmedel som du använder hemma, och eftersom vi har bra samarbetspartners, blir varken resa eller transfer dyrare än vanligt. Är du kund hos VH assistans blir den till och med billigare, eftersom du då får rabatt.

VH assistans läger och kollon

Det är få svenska ord som smakar så mycket sommar som ”kollo”. Och eftersom vi gillar både sommar och kollo, anordnar vi flera sådana varje år. På våra kollon är inte bara våra kunder välkomna, utan alla barn och ungdomar som vill uppleva ett äventyr är välkomna att delta. För visst är det spännande att sova på ett helt främmande ställe träffa nya och gamla kompisar. Våra sommarkollon finns runtom i landet, och har olika teman.

Vi har lång erfernehet av att genomföra sommarkollon för barn och ungdomar med olika typer av funktionshinder. Under åren har vi utvecklat ett koncept som passar alla barn och ungdomar oavsett om de har ett funktionshinder eller inte. På våra årliga kollon utanför Lycksele i Norrland har vi tillbringat flera dagar i Vilda västern med cast away, fixat indianlooken, myst i tipin, och allt annat som hör western till. Vi har varit på äventyrskollo i Falun med fiske, och uteliv. Vi har ridit och seglat i Stockholm. Levt bondgårdsliv på Öland. Vi har tränat, haft modekollo, cirkusläger. Ja listan på roligheter kan göras lång. Mys, bus, och massa pyssel ingår alltid.