Personlig assistent på VH assistans - Robin berättar

Jag har jobbat som personlig assistent i flera år, men har aldrig trivts så bra som sedan jag kom till VH assistans. Företaget bryr sig så otroligt mycket om både kunder och personal. Första gången jag fick blommor när jag fyllde år blev jag verkligen förvånad, det har jag aldrig fått någon annanstans. Och det är fika, resor, golf och andra aktiviteter hela tiden.

En annan bit som jag tycker är viktig, är utbildningarna vi får inom VH assistans. Det är förstås det här med förflyttning och hjärt- och lungräddning, men det som är ovanligt och roligast är teambuildinggrejerna som assistentluncher och utbildningshelger med föreläsningar och aktiviteter. 
Det är kul att lära känna andra i VH assistans, samtidigt som vi till exempel fått lära oss mycket om bemötande och att förstå olika människors beteenden. Som personlig assistent är din arbetsuppgift att hjälpa kunden, men också ta hänsyn till kundens integritet. Därför är det bra att kunna exempelvis tolka kroppsspråket hos kunden utan att han eller hon behöver säga till.
En professionell personlig assistent ska hantera de flesta situationer och vara en hjälpreda och inte en belastning. Just därför är det så viktigt att kunna läsa situationer.

Jag tycker också att VH assistans är bra på att skapa laganda. När vi är inbjudna till assistentlunch pratar vi allmänt om viktiga saker som arbetsmiljö, utan att gå in på enskilda arbetsplatser givetvis. Jag är jättenöjd med mina chefer som verkligen tar sig tid att lyssna på mig, lämnar jag ett förbättringsförslag så blir alla glada!

Min kund är väldigt sportig, så vi håller på med innebandy, radiostyrda bilar, fiske, skoteråkning och en massa annat. Vi gillar båda att träffa folk och vara aktiva. Vi är därför också ofta med på aktiviteter som VH assistans anordnar. Det är julbord, olika fester, bio, bowling, konserter, ja, en massa grejer. Det finns faktiskt en hel broschyr med olika aktiviteter för olika åldrar. Det är bara att välja.

Jag trivs jättebra ihop med min kund och i det här jobbet är personkemin A och O. Man är så nära varandra hela tiden, så det måste kännas bra och så länge jag jobbar med en kund där personkemin stämmer kommer jag att fortsätta som personlig assistent.
Däremot ser jag mig inte som chef i framtiden. Jag vill inte sitta på ett kontor, utan jobba direkt med människan. Det är en väldigt skön känsla när man kan hjälpa någon annan, som faktiskt inte klarat det annars.