Kulig krans

En annorlunda och helt barrfri krans till jul gör man snabbt och enkelt av julkulor i syntet och en klädhängare av ståltråd, en sådan man får från kemtvätten.

 

1. Köp julkulor i syntet i olika färger och storlekar, riktigt stora kulor passar inte, eller plocka fram ur gömmorna. Tänk efter vilket tema du vill ha, vilka färger, hur många, med mönster eller enfärgade osv. Det finns en uppsjö av billiga julkulor i handeln, många säljer storförpackningar med kulor i samma nyans men med olika finish och storlekar. Tänk på att det går ganska många kulor till en krans. Vi använde 35 stycken till en mindre krans, se bild.

 

2. Ta en klädhängare av ståltråd och vira upp den med hjälp av en tång, låt kroken vara kvar, den används till upphängningen sedan. Forma tråden så att den blir rund. (Det går naturligtvis också bra att använda vanlig ståltråd och göra en ögla för upphängningen)

 

3. Klipp bort eventuella trådar på kulorna och trä upp dem direkt på ståltråden i den mängd och ordning du vill ha.

 

4. När tråden är full med kulor, vira ihop ändarna med hjälp av tången precis nedanför kroken. Kransen är nu klar med upphängning och allt, vill man få lite extra lyster kan man som vi gjorde, avsluta med att linda en batteridriven ljusslinga runt hela kransen.

 

Lycka till!

Mer om personlig assistans med VH assistans

Personlig assistans

När jag 1997 startade företaget VH assistans vid köksbordet hemma i Sundborn, handlade det om att v…

Om VH assistans

Jag heter Veronica Hedenmark och jag vill presentera vårt VH assistans för dig. VH assistans finns…

Resa med rullstol

Mycket är möjligt med personlig assistans, så även att resa! 

Kontakta VH assistans

Vill du jobba som assistent åt ditt eget barn, men vet inte hur? Behöver du veta skillnaden mellan …