Pyssel: Påskdrakens ägg

Då vi inte har någon egen drake som kan lägga ägg så bestämde vi oss för att göra våra egna drakägg för hand. De blev alldeles perfekta! Det ser ut som riktigt äggskal och ska hanteras lika varsamt, men det är gjort av vanligt hobbygips som gjutits ovanpå en ballong.

Det kan bli ett och annat misslyckande då du testar den här roliga tekniken, men när man väl får till snitsen så blir resultatet helt fantastiskt! Gör flera ägg så gör det inget om något går i kras.

undefined

undefined

Material:

gipspulver

lämpliga ballonger, gärna billiga och tunna

behållare (hink eller skål)

Pensel och färg (gärna silver eller guld)

Gör så här:

1. Börja med att blåsa upp ballongerna.

2. Blanda gips för en ballong åt gången. Beroende på ballongstorleken kan du räkna med 2-3 dl gipsvälling per ballong. Obs! Blanda till gipset enligt anvisningarna på förpackningen. Gips kan köpas i hobbyaffären.

3. Ställ ballongen stadigt (exempelvis i en liten hink eller skål) och täck ballongen med gipsblandningen.

undefinedundefined

6. Ställ undan ballongen och låt gipset stelna i lugn och ro, gärna över natten.

undefined

7. Stick hål på ballongen och ta bort den från gipsägget. Vanligtvis har det uppstått sprickor under torkningen, så var försiktig och förstora hålet efter behov.

8. Dekorera äggen

undefined

Vi målade insidan med guldfärg och behöll utsidan vit. Vi placerade sedan ljus inuti ägget och fick därmed världens finaste drakäggs-lykta, men det går även bra att fylla äggskalet med exempelvis blommor eller kvistar och på så sätt få ett fint bordsarrangemang. Möjligheterna är många, och endast fantasin sätter gränserna!

undefined

 

 

Mer påsk! Fler recept och pyssel:

Klicka här för att se alla våra recept, pyssel och aktiviteter