Kladdkaka i miniformat
Den 3 november bakar vi tillsammans via Zoom. Anmäl dig via vår digitala kalender på www.vhevent.se
Kladdkaka är ett enkelt och gott recept och i det här fallet är önskan verkligen bokstavlig om att både kunna äta kakan och ha den kvar. Med det här receptet får du 20 stycken!
Till receptet behöver du:
20 st
50 gr smör
150 gr valfri choklad
2 dl strösocker
2 ägg
2,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en kastrull, hacka chokladen och lägg i, rör om tills den smält.
Vispa ihop socker och ägg i en skål, rör ner den smälta chokladen.
Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker och salt i en skål, rör ner chokladsmeten och ställ i kylen 10-15 min så att degen sätter sig.
Forma små klickar med två dessertskedar eller rulla till små bollar och lägg på en plåt klädd med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 8-12 min tills kakorna fått fin färg, 8 minuter ger kladdkakor, 12 min mjuksega kakor.
Lycka till!