Pyssel: Blomsterbakelser till påskbordet

Ett lite annorlunda och hållbart tips på dekorationer till middagsbordet är blomsterbakelser som man enkelt gör med hjälp av oasis, snittblommor, gröna blad och lite vackra band och pärlnålar.

Om man använder ett fat med kant eller en låg glasskål så kan man vattna uppsättningen varje dag och ”bakverken” håller sig fräscha mer än en vecka.

undefined

Forma först en stomme av grön oasis till en lagom stor bakelse som passar fatet eller glasskålen. Klä stommen helt med blad och sidenband, använd snygga pärlnålar och grön blomstertråd för att fästa dem. När den är klar dekorerar man bakelsen med valfria snittblommor, slingor av murgröna eller vad man föredrar. Med lite fantasi kan de bli hur läckra som helst, traditionella som en prinsessbakelse med en rosa ros i allt det gröna eller mer minimalistiskt och stramt med svala liljor och strån. Enfärgade, flerfärgade, små eller stora, gör det format som passar till dukningen - bakelse, stubbe eller tårta.

undefined

Ett tips till festbordet är många bakelser i rad, eller ett litet bakverk med eller utan placeringskort vid varje kuvert.

 

Mer påsk! Fler recept och pyssel:

Klicka här för att se alla våra recept, pyssel och aktiviteter